WERKEN MET DE STORYSPINE

EEN SIMPEL VERHAALMODEL VOL MOGELIJKHEDEN

Leer hoe je de StorySpine kan toepassen in je communicatie

  • Wil je de kracht van verhalen leren gebruiken?
  • Wil je een herkenbare structuur aanbrengen in je boodschap ?
  • Wil je in negentig minuten concrete handvatten die je direct kan inzetten  ?
  • Wil je een leuke en interactieve workshop met direct resultaat ?

Volg dan de online workshop Werken met de Storyspine, een interactieve workshop waarin je ontdekt hoe je op een simpele en effectieve manier de kracht van verhalen gebruikt.

wakkerschudworkshop

Schrijf je snel in voor de workshop op een van onderstaande data.

Deelnemers over de online workshop Werken met de Storyspine

  • “De opbouw van een verhaal is eigenlijk best voor de hand liggend, ik ga hier zeker mee experimenteren. Bv tijdens het geven van een workshop.”
  • “Goede opbouw, stukjes theorie en samen voorbeelden bedenken. Makkelijke spreker, weet veel van het onderwerp.”
  • “Goede leidraad voor bijvoorbeeld formuleren van stories in JIRA, maar ook voor de besprekingen op refinements.”

Waarom Storytelling?

Jezelf presenteren is belangrijk! En zowel in de online als in de offline wereld helpt het als je efficiënt communiceert. Gebruik maken van de kracht van verhalen kan een enorme sprong vooruit zijn. De workshop Werken met de Storyspine leert je op een zakelijke manier gebruik te maken van verhalen. Op een inhoudelijke en analytische manier.

Verhalen

Verhalen zijn de meest krachtige manier om te communiceren. Verhalen bieden herkenbaarheid, structuur en geven de luisteraar houvast tijdens het luisteren. Een deel van de kracht van verhalen zit hem in de structuur ervan. Door goed te kijken naar de opbouw van een verhaal, kan je die kracht ook inzetten in zakelijke communicatie.

StorySpine

In de workshop werken we met het verhaalmodel StorySpine (verhaalruggegraat). De Storyspine is een model dat een verhaal verdeeld in acht logische stappen. Dat biedt geweldig veel voordelen:

 • Je kunt je informatie goed verdelen over de verschillende stappen
 • Je creëert een heldere structuur die een houvast biedt voor jezelf
 • Omdat het verhaal volgens een herkenbaar patroon verloopt, blijven volgen je luisteraars aangehaakt.

Online

De workshop Werken met StorySpine is een online workshop via het platform Zoom. Iedere donderdag kan je aanhaken bij de workshop van negentig minuten. De investering is €49,= per persoon (inclusief BTW).

Waarom kiezen voor deze workshop?

 • Persoonlijk contact tijdens de workshop
 • Combinatie van een leerzame ervaring en veel plezier
 • Een trainer met ruim 16 jaar ervaring
 • In negentig minuten concreet resultaat

Video van deze workshop

Bekijk deze inspirerende video’s van presentatietrainer Marcoen Hopstaken.

Wilt u een impressie krijgen van de lezingen van spreker Marcoen Hopstaken kijk dan op WakkerschudworkshopXL.nl

Praktische workshop

De workshop Werken met de StorySpine is een praktische workshop, je oefent veel en zo krijg je het model langzaam in je vingers. In de feedback  focussen we daarbij vooral op de dingen die goed gaan. Door uit te vergroten waar je goed in bent, leer je een betere versie van jezelf te worden in plaats van een slechtere versie van een ander.

Alles wat je leert kan je in jouw werk meteen inzetten. Vanuit jouw kracht en sterke punten gaan we aan de slag en leren wij jou hoe jij de kracht van verhalen effectief kunt toepassen.

Persoonlijke kracht

We werken al heel lang met de Storyspine en kennen het model als geen ander. In de loop van de jaren hebben we een methode ontwikkeld waarin we het verhaalmodel ook kunnen gebruiken om meer naar je eigen persoonlijke kracht te kijken. Uiteraard gaat het hierbij om je persoonlijke kracht als spreker, communicator en verteller.

Online programma

Het voordeel van het online programma rond de Storyspine is de enorme flexibiliteit die dat biedt. Online werken we bijvoorbeeld makkelijker in één-0p-één sessies of in kleine groepjes of in een aantal korte workshops  waardoor je tussendoor tijd krijgt om met het geleerde te oefenen.

Aanbevelingen

Wat vonden anderen van deze workshops?

‘Je StorySpine workshop heb ik ervaren als een eyeopener: hoe een (goed) verhaal kan bijdragen aan het (succesvol) overbrengen van een boodschap. Het is gemakkelijker dan ik dacht, goed om te weten en zakelijk heel bruikbaar.

Je bouwt het gestructureerd op, maakt het simpel en daarmee overzichtelijk. Je legt ook duidelijk de link naar de toepassing in de praktijk en daagt ons uit. En boven alles maak je het leuk, interactief, luchtig. De tijd vliegt, ondanks online. Dit helpt mij enorm in mijn leerproces.’

 

Martijn Heijkoop

HR adviseur De Rechtspraak

Informatie aanvragen over de workshop

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie of een offerte van Marcoen Hopstaken. Wilt u Marcoen Hopstaken inhuren voor een workshop, evenement of bijeenkomst? Voor informatie over boekingen of om simpelweg vrijblijvend te kunnen informeren kunt u onderstaand formulier gebruiken of direct bellen naar 06 53 37 09 09.

  Waar ben je in geïnteresseerd?

  Vragen of informatie nodig? Ik help je graag!

  Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden in jou situatie

  Call Now Button