Marcoen Hopstaken

Marcoen HopstakenMaster in Improvisatie, professioneel wakkerschudder en sterk in het combineren van inhoud en vorm.

Proversie is het bureau van Marcoen Hopstaken (1964). Marcoen werkte sinds 1989 als journalist voor regionale en landelijke radio. Zijn radiomicrofoon hing hij in 2004 aan de wilgen om te starten met het bureau Improtheater.

De Lama’s

In 2004 was Marcoen betrokken bij de start van het BNN televisieprogramma De Lama’s waar hij de training van de acteurs voor zijn rekening nam. Sindsdien richt hij zich vooral op het toepassen van improvisatietechnieken in moderne organisaties. Uit Improtheater kwam in 2012 Proversie voort waarin de nadruk meer op inhoudelijke trainingen en workshops ligt. Proversie beschikt over een uitgebreid netwerk van trainers die geloven in een toekomst waarin we wendbaar en flexibel omgaan met de uitdagingen die voor ons liggen.

“Ik hou ervan om mensen te verrassen en op het verkeerde been te zetten. In de trainingen en workshops, als dagvoorzitter of bij het faciliteren van creativiteit; Als werelden lijken te botsen, voel ik me in mijn element. Ik wil graag samen creëren; met collega’s, maar ook met opdrachtgevers werk ik graag aan de optimalisatie van programma’s. Ik geloof in beweging en heb vertrouwen in de toekomst. Achteruitgang bestaat niet, beweging is altijd vooruit.”

Samenwerkingspartners

Vaak werk ik met Proversie alleen, maar niet zelden ook in samenwerking met anderen. Een aantal vaste partners die me inzetten in hun programma’s of met wie ik samen programma’s ontwikkel beveel ik van harte aan. Neem gerust contact met ze op en vergeet ze vooral niet de groeten te doen.

Tractrice

 Tractrice is het bedrijf van Annelies Kaan. Een dierbare collega met wie ik al veel avonturen beleefde. We werken samen als trainer, acteur en ontwerpen programma’s voor onder andere Matchpoint Amersfoort.

Bos en Meer

Berry van de Bos is ras-Hagenees en improspeler en -trainer van niveau. Omdat ik hem volledig vertrouw in het uitvoeren van opdrachten voor mijn klanten is Berry de eerste die ik bel als ik een klus niet zelf kan uitvoeren.

Versdenkers

Versdenkers combineert Rotterdamse nuchterheid met de creativiteit van kunstenaars en vrije denkers. In workshops storytelling en improvisatie en als acteur draag ik mijn creativiteit graag bij aan dit leuke bureau.

Developland

Developland begeleidt organisaties en teams door het potentieel van mensen te benutten. De programma’s zijn allemaal maatwerk en Proversie voegt daar soms wat energieke improvisatie aan toe.

Empowerbox

Empowerbox stimuleert een leven lang leren. In het aanbod van Empowerbox verschijnt op korte termijn een speciale versie van de wakkerschudworkshop. De wakkerschudworkshop plus.

Call Now Button