Dagvoorzitter

Marcoen Hopstaken is dagvoorzitter met inhoud en interactie

Je wilt dat:

 • je bijeenkomst deskundig en goed geleid wordt.
 • humor op de juiste momenten de smeerolie is.
 • sprekers zich op hun gemak voelen en de bezoekers zich gehoord en gezien voelen.
 • je aan het eind van de bijeenkomst het gevoel hebt dat er meer is uitgehaald dan je had gedacht.
 • de dagvoorzitter een eerlijke prijs vraagt en waarde toevoegt aan je bijeenkomst.

Dan is Marcoen Hopstaken de dagvoorzitter die je zoekt.

Marcoen Hopstaken was tot 2004 radiojournalist en koos toen voor een carrière in geïmproviseerd theater. In de afgelopen 15 jaar ontwikkelde hij zich tot met name op het gebied van teamtrainingen die improvisatie als basis hebben. Als dagvoorzitter combineert hij zijn journalistieke interviewvaardigheden met de praktische ervaring van het omgaan met een groep.

Praktijk

Marcoen is iemand van de praktijk. Zowel als journalist als in het trainersvak was het: Kop in de wind en gaan! Meters maken en niet terugdeinzen voor een tegenvaller.

En zo leerde Marcoen in de afgelopen jaren ook het vak van dagvoorzitter en facilitator. Goed voorbereiden, écht geïnteresseerd zijn in het onderwerp en tijdens de klus vooral goed luisteren en snel denken.

Voorbereiding

Een goed congres begint met goede voorbereiding. Marcoen is gewend om te improviseren, maar dat kan alleen als de basis goed staat. En met ‘goed staan’ bedoelen we dan dat we weten waar het om gaat, wat de verschillende invalshoeken zijn en wat de dag tot een succes zal maken. Pas als die dingen goed voor elkaar zijn, kan je een dag beginnen. En het klinkt natuurlijk stoer om te zeggen dat je de voorbereiding bij het begin van de dag onmiddellijk weggooit om het ‘lekker in het moment’ te doen, maar zo werkt het bij Marcoen niet. De voorbereiding is keihard nodig om de kaders te scheppen waarbinnen geïmproviseerd kan (of moet) worden. Dan maar niet stoer.

Facilitator

marcoen hopstaken facilitatorAls facilitator komt bij Marcoen Hopstaken alles samen; Het begeleiden van een groep, scherp vragen
stellen, goed luisteren, creatief denken, verhalen maken etc. Met als uiteindelijk doel altijd antwoorden vinden op lastige vragen. En of het gaat over missie en visie of over klantverhalen, Marcoen zoekt altijd naar een creatieve én werkbare oplossing. Een oplossing waar je als team de volgende dag mee aan de slag kan.

Belangstelling?

Geïnteresseerd om samen met Marcoen je bijeenkomst vorm te geven? Neem gerust contact op en we maken een afspraak om er eens goed over te gaan praten.


  Vul hier je gegevens in en we nemen snel contact met je op. Of bel zelf met 06-53370909.

  marcoen hopstaken dagvoorzitterMarcoen Hopstaken (1964) werkte 15 jaar als radiojournalist en is sinds 2004 zelfstandig presentatietrainer, teamtrainer en dagvoorzitter.

  Als dagvoorzitter is mijn radiojournalistieke achtergrond voor mij goud waard. Goed luisteren, scherp observeren en als het nodig is vastbijten en niet loslaten, brachten me als verslaggever tot het Radio1 journaal en helpen me nog dagelijks in mijn werk als trainer en dagvoorzitter.

  Mijn (improvisatie)theaterachtergrond is zeker zo belangrijk. Ik voel me thuis op een podium en zoek altijd naar het verhaal. En, niet onbelangrijk, er is altijd een manier om interactie met het publiek aan te gaan.

  • Geweldige energieke workshop gehad van Marcoen die gericht was op het onderwijs! Hij geeft goede tips en heeft veel ideeën die direct toepasbaar zijn. Ik heb enorm genoten van zijn enthousiasme en frisse kijk op het onderwijs van deze tijd.

   Mascha de Groot Leerkracht PO
  • Een passie voor schoenen en de lievelingskleur van zijn vrouw. Wat heeft dit met het Improvisatie in onze organisatie te maken? Dat leerde Marcoen ons aan de hand van een aantal oefeningen. Leuk en leerzaam."

   Anneke Oosterhuis projectadviseur voor het gerechtsbestuur
  • Naast een vrolijke en zeer gezellige middag, ook met concrete afspraken naar huis gegaan van zaken die we direct anders gaan aanpakken. Compliment hoe Marcoen iedereen van het hoofd in het lichaam weet te krijgen, een tikje uit de comfortzone, maar wel zo dat iedereen er aan mee kan doen en het ook leuk vindt."

   Ward Loggen Hoofd P&O Rechtbank Rotterdam
  • Voor onze teamdag zocht ik naar iets leuks en leerzaams. Dit was de perfecte balans. Door middel van allerlei (improvisatie) technieken en oefeningen hebben we veel geleerd over samenwerken, onze rol in de groep, onderlinge communicatie. Maar vooral hebben we heel erg gelachen!

   Sabine van de Wiel Directeur De Kleine Wereld
  • We hebben een zeer zinvolle maar ook zeker leuke middag gehad. Een middag met inspanning, ontspanning, confrontatie en vooral ook veel plezier gehad. Het heeft ons uiteindelijk zinvolle inzichten gegeven waar we zeker verder mee gaan. Bedankt Marcoen!

   Jacqueline Timmers Hoofd Detentie en Re-integratie/ Hoofd bureau management ondersteuning bij Ministerie van Justitie en Veiligheid
  • Marcoen heeft bij Xcellent een presentatie gegeven over improviseren. De basisregels daarvoor bieden een handvat voor vele situaties. Door de praktische oefeningen creëert Marcoen een enthousiaste sfeer waardoor de boodschap goed overkomt. Marcoen heeft zich goed voorbereid waardoor de voorbeelden en de uitwerking relevant waren voor de groep. Al met al een erg leuke en tevens zinvolle presentatie.

   Marnix Jan van der Moolen Financieel directeur Xcellent
  Call Now Button