Beter Presenteren is een cursus presenteren voor professionals. De training is speciaal gericht op professionals die regelmatig hun verhaal moeten vertellen. Als salespitch, om een projectbudget te krijgen of gewoon omdat je in je werk regelmatig voor grote of kleinere groepen staat. De cursus presenteren is beschikbaar als in-companytraining of als individuele coaching en kan zowel offline als online gegeven worden.

BETER PRESENTEREN VOOR PROFESSIONALS

Een presentatietraining, maar dan anders. Een training over de kracht van de presentator zelf. Voor on- en offline presentaties.

STORYTELLING. WERKEN MET DE STORYSPINE

In de online workshop Werken met de StorySpine leer je hoe je verhaalstructuren effectief kan toepassen in je on- en offline presentaties.

INDIVIDUELE COACHING

Bij individuele coaching ligt de focus op je eigen leervraag. De eerste vraag is dan ook wat je graag zou willen verbeteren. Online of (coronaproof) offline.

Testimonials

 • Geweldige energieke workshop gehad van Marcoen die gericht was op het onderwijs! Hij geeft goede tips en heeft veel ideeën die direct toepasbaar zijn. Ik heb enorm genoten van zijn enthousiasme en frisse kijk op het onderwijs van deze tijd.

  Mascha de Groot Leerkracht PO
 • Een passie voor schoenen en de lievelingskleur van zijn vrouw. Wat heeft dit met het Improvisatie in onze organisatie te maken? Dat leerde Marcoen ons aan de hand van een aantal oefeningen. Leuk en leerzaam."

  Anneke Oosterhuis projectadviseur voor het gerechtsbestuur
 • Naast een vrolijke en zeer gezellige middag, ook met concrete afspraken naar huis gegaan van zaken die we direct anders gaan aanpakken. Compliment hoe Marcoen iedereen van het hoofd in het lichaam weet te krijgen, een tikje uit de comfortzone, maar wel zo dat iedereen er aan mee kan doen en het ook leuk vindt."

  Ward Loggen Hoofd P&O Rechtbank Rotterdam
 • Het is heel knap hoe Marcoen in heel korte tijd diepte in de groep krijgt en je leert te presenteren vanuit persoonlijke kracht. En de sfeer toch nog luchtig weet te houden."

  Sander Hart de Ruyter Manager Digital Development Cross border Solutions bij PostNL
 • Voor onze teamdag zocht ik naar iets leuks en leerzaams. Dit was de perfecte balans. Door middel van allerlei (improvisatie) technieken en oefeningen hebben we veel geleerd over samenwerken, onze rol in de groep, onderlinge communicatie. Maar vooral hebben we heel erg gelachen!

  Sabine van de Wiel Directeur De Kleine Wereld
 • In een ochtend veel geleerd over storytelling. Marcoen neemt je mee in een verhaal en laat je zelf een verhaal vertellen. Na enkele voorbeelden en een modelletje kan je het verhaal eenvoudig zelf verder ontwikkelen.

  Danny Fine Sales manager Benelux
 • We hebben een zeer zinvolle maar ook zeker leuke middag gehad. Een middag met inspanning, ontspanning, confrontatie en vooral ook veel plezier gehad. Het heeft ons uiteindelijk zinvolle inzichten gegeven waar we zeker verder mee gaan. Bedankt Marcoen!

  Jacqueline Timmers Hoofd Detentie en Re-integratie/ Hoofd bureau management ondersteuning bij Ministerie van Justitie en Veiligheid
 • Marcoen heeft bij Xcellent een presentatie gegeven over improviseren. De basisregels daarvoor bieden een handvat voor vele situaties. Door de praktische oefeningen creëert Marcoen een enthousiaste sfeer waardoor de boodschap goed overkomt. Marcoen heeft zich goed voorbereid waardoor de voorbeelden en de uitwerking relevant waren voor de groep. Al met al een erg leuke en tevens zinvolle presentatie.

  Marnix Jan van der Moolen Financieel directeur Xcellent

Beter presenteren

Wanneer je iets wilt overbrengen op mensen of iets wilt verkopen, is 1 ding heel erg belangrijk, namelijk; presenteren. Je boodschap valt of staat bij een goede presentatie. Veel factoren kunnen ervoor zorgen dat je presentatie vlekkeloos gaat of wellicht nog wat te wensen overlaat. Een goede presentatie geeft zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat de boodschap bij het publiek aankomt.

5 Tips om beter te presenteren

Met deze 5 presentatie tips ga je indruk maken op je publiek.

 1. Zorg voor een goede voorbereiding: Wanneer je veel over je onderwerp of product weet, ben je goed voorbereid op eventuele vragen die gesteld kunnen worden. Door het hebben van veel kennis start je je presentatie een stuk rustiger. Dit kan bijvoorbeeld goed met behulp van een PowerPoint presentatie. Dit geeft overzicht en kan ondersteuning bieden.
 2. Een knallende opening: Door bij de opening van je presentatie een goede vraag te stellen of een standpunt in te nemen, zorg je ervoor dat het publiek gelijk scherp is en de aandacht bij jouw voordracht heeft.
 3. Zoek contact met het publiek: Door vragen te stellen aan het publiek en ze te betrekken bij je presentatie, kun je ze voor je winnen. Hun interesse wordt aangewakkerd en ze blijven scherp. Het publiek betrekken bij je presentatie kan bijvoorbeeld ook door te vragen naar hun meningen.
 4. Blijf rustig: Ondanks dat een presentatie spannend kan zijn, is het wel erg belangrijk om kalm te blijven en op je ademhaling te letten. Door niet te snel te praten en te letten op je articulatie, zorg je ervoor dat het aangenaam luisteren is voor het publiek.
 5. Zorg dat je non-verbale communicatie op orde is: Wanneer iemand heel erg met zijn handen of voeten aan het bewegen is, kan dit heel afleidend zijn van de boodschap die overgebracht moet worden. Bewust zijn van je non-verbale communicatie is erg belangrijk tijdens je presentatie. Tip! Film jezelf eens tijdens je presentatie en neem dit op. Hierdoor word je je bewust van je non-verbale communicatie en zie je wellicht verbeterpunten.

Leren presenteren

Deze presentatie tips gaan zeker helpen om je prestaties naar een hoger niveau te tillen. Naast deze tips is het vooral belangrijk om gewoon het presenteren te oefenen door het te gaan doen. Hoe vaker je presenteert, hoe beter het gaat. Door de ervaring die je opbouwt tijdens het doen van je presentaties, kom je erachter wat er wel en wat er niet werkt voor jou en het publiek. Door vaker te presenteren, leer je je ademhaling onder controle te krijgen en wordt het steeds minder spannend. Ook een training kan helpen om inzicht te krijgen in de verbeterpunten. Deze tips kunnen helpen om jouw presentaties nog veel professioneler te laten ogen. Iets wat altijd van pas komt. 

Overtuigend presenteren

Om je presentatie overtuigend te maken is het erg belangrijk dat je je bewust bent van je eigen passies, je houding en je stem. Door je houding en stem goed te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je presentatie gemeend en overtuigend overkomt. Daarnaast is het belangrijk dat je veel weet over het onderwerp waar je het over hebt en dat je er met passie over praat. Door met passie te praten over het onderwerp, zorg je ervoor dat je de aandacht weet te trekken. Op deze manier overtuig je het hele publiek tijdens je presentatie.

Call Now Button